BIM, što je to?

BIM, što je to?

BIM (Building Information Modeling) i GstarCAD

BIM (Building Information Modeling)

 je inteligentan proces temeljen na 3D modelu koji arhitekturi, inženjeringu i građevinarstvu (AEC) daje uvid i alate za učinkovitije planiranje, projektiranje, izgradnju i upravljanje zgradama i infrastrukturom. Drugim riječima, BIM je digitalni prikaz fizičkih i funkcionalnih karakteristika objekta. BIM je zajednički izvor za informacije o objektu (NBIMS)

BIM više informacija

Kako ga koristiti?

BIM-a omogućava onima koji rade sa određenim zadatkom npr; zgrada. da optimiziraju svoje radnje, što rezultira većom vrijednošću u radu, na primjer, možemo izgraditi model i unijeti podatke u fazi dizajna, a prednosti su u tome što svi ti podaci mogu biti korištene u sljedeće dvije faze s velikom učinkovitošću. BIM tehnologija pretvara sve podatke u digitalne podatke tako da svi sudionici mogu dobiti podatke i ponovo ih koristiti, štedeći vrijeme i novac i to s većom učinkovitošću.

Kako GstarCAD 2019 s BIMom ubrzava dizajn?

Gstarsoftcompany se potrudio da integrira BIM tehnologiju u CAD softver i učinio je BIM važnom značajkom GstarCADa 2020 koji podržava IFC format (uobičajeni i popularni format razmjene podataka koji se koristi u BIM projektima) koji omogućuje interoperabilnost između različitih softverskih aplikacija. Od sada podrškom za uvoz i izvoz podataka, mogu se uvesti veliki i složeni BIM modeli i s njima rukovati u GstarCADu 2019 i GstarCADu Architecture 2018.

GstarCAD BIM olakšava analizu i modeliranje vaših projekata. Također, olakšava predstavljanje i rad vaše vizije kroz projektiranje. Koristi modele opskrbljene informacijama potrebnim za lakšu odluku za projektiranje građevina sa kvalitetnim i efikasnim energetski rješenjima, te pravovremeno pronalaženje kolizija kod same gradnje.